Yasemin Cegerek rapporteert over hergebruik en kringloop

Op maandag 10 en dinsdag 11 november 2014 was Yasemin Cegerek (PvdA) in Berlijn. Daar woonde ze namens de commissie voor Infrastructuur en Milieu een Europese conferentie bij over slim en zuinig gebruik van grondstoffen en hulpbronnen.

Het Duitse ministerie voor Milieu organiseerde voor de tweede keer het European Resources Forum. Dit jaar stond het EU-pakket voor de bevordering van een circulaire economie centraal. In een circulaire economie worden grondstoffen en onderdelen van producten zo veel mogelijk hergebruikt. De term slaat ook op de biologische kringloop, waarbij reststoffen na gebruik veilig worden afgebroken in de natuur.

Rapporteur

De commissie Infrastructuur & Milieu heeft het EU-pakket voor de bevordering van een circulaire economie aangewezen als prioritair EU-dossier. Yasemin Cegerek is namens de commissie tot rapporteur benoemd. Zij zal de ontwikkelingen rond het pakket namens de commissie op de voet volgen. Hierover brengt zij regelmatig verslag uit aan de overige leden.

Overheid, financiƫle sector en bedrijfsleven

Behalve deelnemers uit de overheidssector (waaronder de milieuministers van Duitsland en Polen, directeur-generaal Chris Kuijpers van het ministerie voor Infrastructuur en Milieu, vertegenwoordigers van de Europese Commissie, leden uit het Europees Parlement) zijn ook vertegenwoordigers uit de financiƫle sector en het Europese bedrijfsleven op de conferentie aanwezig. Bekijk het hele programma.

Volg op Twitter

Tweede Kamer op Twitter

Volg de commissie voor Infrastructuur en Milieu op Twitter.