Kamernieuws

Tweede Kamer ontvangt kandidaat-bewindspersonen in hoorzittingen

De kandidaat-bewindspersonen van het nieuwe kabinet presenteerden zich op donderdag 20, vrijdag 21, maandag 24 en woensdag 26 juni in hoorzittingen aan de Tweede Kamer. Deze hoorzittingen zijn nieuw in het formatieproces. De bijeenkomsten waren openbaar en terug te kijken via Debat Direct. Het schema staat in dit bericht.

Achter een lange tafel in halve cirkel opstelling zitten links de drie kandidaat-bewindspersonen, daarnaast de commissievoorzitter en de -griffier, rechts in beeld en het dichtstbij de commissieleden van opzij gezien.

Rondetafelgesprek over digitale inclusie

Op donderdag 27 juni organiseert de commissie voor Digitale Zaken een rondetafelgesprek over digitale inclusie. U kunt het gesprek vanaf 18.30 uur volgen via de livestream en de app Debat Direct. Het rondetafelgesprek is voorzien van een schrijftolk.

Een persoon die werkt op een laptop met brailleleesregel en koptelefoon.

Het vragenuur van dinsdag 25 juni

Het vragenuur van dinsdag 25 juni gaat over de volgende onderwerpen: een deelverbod op stroomstootwapens in de veehouderij, de niet geslaagde verkoop van TenneT Duitsland en de kwaliteit van arbeidsongeschiktheidsbeoordelingen door het UWV.

Kamer bespreekt Nederlandse inzet Europese top

De Tweede Kamer spreekt op dinsdag 25 juni met demissionair minister-president Mark Rutte over de top van Europese regeringsleiders op 27 en 28 juni. Het debat is vanaf 17.00 uur live te volgen via deze website en Debat Direct.

Vlag Europese Unie

Kamerleden ontvangen petities op dinsdag 25 juni

De commissies van de Tweede Kamer ontvangen op dinsdag 25 juni, zoals in iedere vergaderweek, een aantal petities. Burgers en organisaties die hun standpunt willen laten horen, komen naar het gebouw van de Tweede Kamer om dit in de vorm van een petitie-aanbieding te doen. Deze keer nemen de Kamerleden drie petities in ontvangst.

Kunstparade Binnenhofrenovatie op 22 juni

De Kunstparade Binnenhofrenovatie beleeft op zaterdag 22 juni zijn tweede editie met FANFARE. Dit is een muzikale en beeldende performance van kunstenaar Aukje Dekker, opgevoerd door muzikanten en zangers uit fanfareverenigingen en amateurkoren uit alle provincies van Nederland.

Gesprek over humanitaire hulp in Gaza

De Tweede Kamer organiseert op 19 juni een gesprek over humanitaire hulp in Gaza. U kunt het gesprek vanaf 18.00 uur volgen via de livestream en de app Debat Direct. Het gesprek is in het Engels.

Demissionair ministers en commissieleden zitten in de zaal waar het commissiedebat plaatsvindt.

Innovaties bij dijkversterking

Hoe blijft Nederland zo weerbaar mogelijk tegen extreem weer en zeespiegelstijging? Experts op dit gebied delen hun kennis met Kamerleden tijdens een technische briefing van de commissie Infrastructuur en Waterstaat op dinsdag 18 juni van 16.30 tot 17.30 uur. U kunt deze bijeenkomst volgen via de livestream en de app Debat Direct.

Het vragenuur van dinsdag 18 juni

Het vragenuur van dinsdag 18 juni gaat over de volgende onderwerpen: bedreigingen tegen politieagenten, de integriteit van de Dienst Vervoer en Ondersteuning van Dienst Justitiƫle Inrichtingen en een gebrek aan initiatief van gemeenten bij steun aan kwetsbaren.

Kamerleden ontvangen petities op dinsdag 18 juni

De commissies van de Tweede Kamer ontvangen op dinsdag 18 juni, zoals in iedere vergaderweek, een aantal petities. Burgers en organisaties die hun standpunt willen laten horen, komen naar het gebouw van de Tweede Kamer om dit in de vorm van een petitie-aanbieding te doen. Deze keer nemen de Kamerleden vijf petities in ontvangst.

Kamer bespreekt eigen begroting

De Tweede Kamer behandelt op maandag 17 juni van 11.00 tot 16.00 uur haar eigen begroting, de Raming. U kunt dit debat live volgen via deze website en de app Debat Direct.

Personen zitten aan een lange tafel. Op de tafel staan microfoons en liggen documenten.

Het vragenuur van dinsdag 11 juni

Het vragenuur van dinsdag 11 juni gaat over de volgende onderwerpen: uitspraken van Commandant der Strijdkrachten generaal Onno Eichelsheim over het bevrijden van gijzelaars, de inkomstenbelastingheffing in box 3 die discriminerend zou zijn en vrijheid en veiligheid in de dementiezorg.

Kamerleden ontvangen petities op dinsdag 11 juni

De commissies van de Tweede Kamer ontvangen op dinsdag 11 juni, zoals in iedere vergaderweek, een aantal petities. Burgers en organisaties die hun standpunt willen laten horen, komen naar het gebouw van de Tweede Kamer om dit in de vorm van een petitie-aanbieding te doen. Deze keer nemen de Kamerleden acht petities in ontvangst.