Vragenuur dinsdag 8 september

Tijdens het vragenuur van dinsdag 8 september 2015 stellen Kamerleden vragen over een opgepakte journaliste in Turkije, over de levering van schepen door Damen aan het Russische Rosneft, over het gebruik van het reinigingsmiddel PX-10 door defensiepersoneel en over vrijehuurhuizen.

Mondelinge vragen

  • Harry van Bommel (SP) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, bij afwezigheid van de minister van Buitenlandse Zaken, over het bericht ‘Nederlandse journaliste opgepakt in Turkije’ (Telegraaf.nl, 6 september 2015)
  • Jan Vos (PvdA) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over het bericht ‘Damen praat met Rosneft over levering schepen’ (FD, 4 september 2015)
  • Wassila Hachchi (D66) aan de minister van Defensie over het bericht dat er geen beschermende maatregelen zijn genomen voor militairen die met PX-10 werken (Eenvandaag.nl, 4 september 2015)
  • Roald van der Linde (VVD) aan de minister voor Wonen en Rijksdienst over het bericht ‘Gemeente remt vrijehuurhuizen’ (FD, 8 september 2015)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website, in video en in audio.

Lees ook hoe u de livestreams kunt bekijken met uw smartphone of tablet.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.