Vragenuur dinsdag 5 april

Tijdens het vragenuur van dinsdag 5 april stellen Kamerleden vragen over Syrische vluchtelingen, over een mbo-opleiding voor de onderklasse en over belastingparadijzen.

Voorafgaand aan het vragenuur (om 14.00 uur) staat de Tweede Kamer kort stil bij het overlijden van Jules Schelvis. De overlevende van Sobibor is zondag 2 april op 95-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Amstelveen.

  • Joël Voordewind (ChristenUnie) aan de minister van Buitenlandse Zaken over 16 doodgeschoten Syrische vluchtelingen door Turkse grenswachten, het gedwongen terugsturen van duizenden Syrische vluchtelingen door Turkije en de gevolgen voor de EU-Turkijedeal (The Times, 31 maart 2016)
  • Anne-Wil Lucas (VVD) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over het bericht ‘Mbo wil opleiding op maat voor groeiende onderklasse’ (Trouw, 5 april 2016)
  • Wouter Koolmees (D66) aan de staatssecretaris van Financiën over het bericht ‘Entourage Poetin verbergt miljarden in belastingparadijzen’ (FD, 3 april 2016)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website. U kunt meekijken of meeluisteren.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de selectie van vragen voor het vragenuur wordt gemaakt.