Vragenuur dinsdag 3 november

Tijdens het vragenuur van dinsdag 3 november stellen Kamerleden vragen over de screening van politieagenten, over de samenwerking tussen het OM en de Belastingdienst bij het afromen van crimineel geld, over de intimidatie van een Kamerlid en over het geld dat gemeenten ontvangen voor het organiseren van een referendum.

  • Gert-Jan Segers (ChristenUnie) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht dat de politie 60 mensen aanstelde zonder screening (NRC next, 30 oktober 2015)

  • Michiel van Nispen (SP) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het onderzoek waaruit blijkt dat de samenwerking tussen OM en Belastingdienst tekortschiet bij het plukken en afromen van het geld van criminelen (Ftm.nl, 28 oktober 2015)

  • Sjoerd Sjoerdsma (D66) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, bij afwezigheid van de minister van Buitenlandse Zaken, over de intimidatie van een Kamerlid door de ambassade Azerbeidzjan (communiqué ambassade)

  • Ronald van Raak (SP) aan de minister voor Wonen en Rijksdienst, bij afwezigheid van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, over de waarschuwing dat gemeenten te weinig geld krijgen om een referendum te organiseren (Binnenlandsbestuur.nl, 30 oktober 2015)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website. U kunt meekijken of meeluisteren.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.