Vragenuur dinsdag 27 oktober

Tijdens het vragenuur van dinsdag 27 oktober stellen Kamerleden vragen over vlees als kankerverwekkende stof, over miljardenverlies bij pensioenfondsen, over de financiering van een reactor, over Nederlandse honden in dienst van het Israëlische leger en over privacyschending door de GGD.

  • Agnes Wolbert (PvdA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht dat de Wereldgezondheidsorganisatie bewerkt vlees op de lijst van kankerverwekkende stoffen wil (Nu.nl, 23 oktober 2015)
  • Joram van Klaveren (Groep Bontes/Van Klaveren) aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het bericht ‘Pensioenfondsen raken miljarden euro’s kwijt’ (Ad.nl, 24 oktober 2015)
  • Michiel van Veen (VVD) aan de minister van Financiën, bij afwezigheid van de minister van Economische Zaken, over het bericht ‘Noord Holland stopt financiering reactor’ (Volkskrant.nl, 24 oktober 2015)
  • Wassila Hachchi (D66) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over het bericht ‘Nederlandse honden in dienst van leger Israël’ (NRC next, 26 oktober 2015)
  • Astrid Oosenbrug (PvdA) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, bij afwezigheid van de minister, over privacyschending door de GGD (Volkskrant.nl, 20 oktober 2015)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via de livestream op deze website.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.