Vragenuur dinsdag 27 januari

Tijdens het vragenuur van dinsdag 27 januari stellen Kamerleden vragen over de Nederlandse afvaardiging bij het rouwbeklag voor de Saudische koning Abdullah, over KLM die over Noord-Korea vliegt, over het tolplan van een EU-commissaris, over zorg zonder toezicht en over klantenwerving door zorgverzekeraars.

Vragen

  • Sjoerd Sjoerdsma (D66) aan de minister van Buitenlandse Zaken over het bericht dat de Koning en de minister van Buitenlandse Zaken het rouwbeklag voor de overleden koning Abdullah bijwonen (Nos.nl, 24 januari 2015)
  • Wassila Hachchi (D66) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu over het bericht dat KLM nog steeds over Noord-Korea vliegt (Flyertalk.com)
  • Barbara Visser (VVD) aan de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, bij afwezigheid van de minister, over het bericht ‘EU-verkeerscommissaris broedt op tolplan’ (Telegraaf, 26 januari 2015)
  • Lea Bouwmeester (PvdA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht ‘Ondernemer verleende maandenlang zorg zonder toezicht’ (NRC, 26 januari 2015)
  • Renske Leijten (SP) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over onbeantwoorde schriftelijke vragen over de klantenwerving van zorgverzekeraars (vraagnummer 2014Z22601)

De eerder aangekondigde vraag van Joël Voordewind over het bericht ‘Huurwoningen schaarser door meer vluchtelingen’ (Nos.nl, 22 januari 2015) vervalt.

Live volgen

Het vragenuur is elke week om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website, in video en in audio.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.