Vragenuur dinsdag 23 juni

Tijdens het vragenuur van dinsdag 23 juni 2015 stelden Kamerleden vragen over een retourvlucht Berlijn door minister Ploumen, over de uitbetaling van de nieuwe WW-uitkering, over de Basisregistratie Personen (BRP), over levensbeëindiging bij jonge kinderen en over het ICT-systeem RADAR.

  • Eric Smaling (SP) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, over het bericht ‘Ploumen vloog met privévliegtuig retour Rotterdam-Berlijn voor 8900 euro’ (Post Online, 19 juni 2015)
  • Steven van Weyenberg (D66) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het bericht dat het UWV verwacht dat het bij de uitbetaling van de nieuwe WW-uitkering in het begin 99% mis zal gaan (Trouw.nl, 18 juni 2015)
  • Mona Keijzer (CDA) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht ‘BRP: Een nieuw leven voor een oud ICT-debacle’ (Computable.nl, 19 juni 2015)
  • Khadija Arib (PvdA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het standpunt van de Nederlandse Vereniging van Kinderartsen inzake levensbeëindiging bij kinderen van één tot twaalf jaar (Twitter, 18 juni 2015)
  • Sharon Gesthuizen (SP) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over de gang van zaken op het ministerie van Veiligheid en Justitie rond de ontwikkeling en bouw van het ICT-systeem RADAR, de aanzienlijke kostenoverschrijdingen, het niet-functioneren van RADAR, de afhankelijkheid van het ministerie van marktpartijen en de wijze waarop de Kamer hierover in de afgelopen jaren is geïnformeerd (NRC, 20 juni 2015)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website, in video en in audio.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.