Vragenuur dinsdag 19 mei

Tijdens het vragenuur van dinsdag 19 mei 2015 stellen Kamerleden vragen over ouderen in het ziekenhuis, dure medicijnen voor kankerpatiënten, explosiegevaar bij een recyclingbedrijf in Moerdijk, de begroting van Aruba en gewelddadigheden in Macedonië.

Vragen

  • Henk Krol (50PLUS) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over het bericht ‘Kwetsbare ouderen onnodig lang in ziekenhuis’ (Nos.nl, 18 mei 2015)
  • Arno Rutte (VVD) aan de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, bij afwezigheid van de minister, over het bericht ‘Kankerpatiënten dupe van prijs medicijnen’ (Nos.nl, 15 mei 2015)
  • Stientje van Veldhoven (D66) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bij afwezigheid van de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, over het bericht ‘Recyclingbedrijf Moerdijk gewaarschuwd voor explosiegevaar’ (Nu.nl, 13 mei 2015)
  • André Bosman (VVD) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht dat de Regering-Eman (Aruba) weigert de begroting aan te passen (Paradisefmcuracao.com, 11 mei 2015)
  • Marit Maij (PvdA) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, bij afwezigheid van de minister van Buitenlandse Zaken, over de toenemende gewelddadigheden in Macedonië tussen gewapende groepen en de politie (Nrc.nl, 10 mei 2015)

Live volgen

Het vragenuur is elke week om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website, in video en in audio.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.