Vragenuur dinsdag 12 april

Tijdens het vragenuur van dinsdag 12 april stellen Kamerleden vragen over Nederland als narcostaat, teruggekeerde Syriëgangers in België, Moslimboegbeelden die informatie verzamelen, een beveiligingslek bij kazernes en de asielprognose.

  • Gert-Jan Segers (ChristenUnie) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht dat 'narcostaat Nederland' volgens een EU-rapport de spil is van internationale drugshandel (AD, 9 april 2016)
  • Jeroen Recort (PvdA) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht ‘Vlaanderen registreert teruggekeerde Syriëgangers niet’ (Nu.nl, 11 april 2016)
  • Selçuk Öztürk (Groep Kuzu/Öztürk) aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het bericht ‘Moslimboegbeelden ingezet voor verzamelen informatie’ (Nrc.nl, 9 april 2016
  • Jasper van Dijk (SP) aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, bij afwezigheid van de minister van Defensie, over een nieuw schokkend beveiligingslek (Aankondiging Undercover, 7 april 2016)
  • Mona Keijzer (CDA) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het bericht ‘Minister Dijsselbloem wilde lagere asielprognose’ (Nos.nl, 8 april 2016)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website. U kunt meekijken of meeluisteren.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de selectie van vragen voor het vragenuur wordt gemaakt.