Vragenuur dinsdag 1 maart

Tijdens het vragenuur van dinsdag 1 maart stellen Kamerleden vragen over het aantal asielzoekers dat in 2016 naar Nederland komt, de Groene Draeck, een aanval op een Enschedese moskee met een molotovcocktail en de sluiting van een coffeeshop in Leiden.

  • Sjoerd Sjoerdsma (D66) aan de minister-president over het bericht ‘Overheid gaat intern toch uit van 94.000 nieuwe asielzoekers in 2016’ (NRC next, 29 februari 2016)
  • Louis Bontes (Groep Bontes/Van Klaveren) aan de minister-president over  het bericht ‘Onderhoud schip Beatrix tonnen duurder, Rutte zei jarenlang niets’ (Rtlnieuws.nl, 26 februari 2016)
  • Ahmed Marcouch (PvdA) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht ‘Man gooit molotovcocktail naar moskee in Enschede’ (Tubantia.nl, 28 februari 2016)
  • Madeleine van Toorenburg (CDA) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht ‘Burgemeester Lenferink had coffeeshop Goa niet mogen sluiten’ (Sleutelstad.nl, 25 februari 2016)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website. U kunt meekijken of meeluisteren.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de selectie van vragen voor het vragenuur wordt gemaakt.