Voorzitter parlement Georgië op bezoek

Op 17 en 18 november 2014 brengt David Usupashvili, voorzitter van het Georgische parlement, een bezoek aan de Eerste en Tweede Kamer. Twee parlementsleden vergezellen hem: Victor Dolidze, voorzitter van de commissie belast met Europese integratie, en Levan Kardava, lid van de vriendschapsgroep met Nederland.

Vlnr: de ondervoorzitter van de Eerste Kamer, Hans Franken, Georgisch parlementsvoorzitter David Usupashvili en Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg

Het bezoek is een nadere kennismaking met het Nederlandse parlement. De gasten voeren gesprekken met de Voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, en de ondervoorzitter van de Eerste Kamer, Hans Franken. Ook hebben ze een gesprek met de commissies voor Buitenlandse Zaken van de Eerste en Tweede Kamer. Verder krijgen ze een rondleiding door de Tweede Kamer en brengen ze een bezoek aan het Mauritshuis, dat naast het Binnenhof ligt.

Op maandag 17 november biedt de Voorzitter van de Tweede Kamer de bezoekers een diner aan. Daarbij zijn ook de leden van de commissie Buitenlandse Zaken aanwezig die in mei van dit jaar een bezoek aan Georgië brachten.