Vijf petities op dinsdag 10 februari

Op dinsdag 10 februari krijgt de Tweede Kamer vijf petities.

13.15 tot 13.30 uur

  • Stop Wapenhandel heeft een petitie voor de commissie voor Defensie. Ze protesteren tegen het voornemen van minister Hennis van Defensie om naar een wapenbeurs in Abu Dhabi te gaan. Ook wil de organisatie dat Nederland stopt met wapenexport naar het Midden-Oosten.

13.30 tot 13.45 uur

  • Stichting Histos komt naar de Kamer met een petitie voor de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De stichting overhandigt een memorandum over onderwijs aan het jonge kind, mede namens de Algemene Onderwijsbond (AOb), de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS), CNV-Onderwijs, de Vereniging Jonge Kind (VJK) en de Werk- en Steungroep Kleuteronderwijs (WSK).
  • De Foundation For Freedom and Democracy in Rwanda vraagt aandacht voor de situatie van Victoire Ingabire, een Rwandees politica en voorzitter van de Verenigde Democratische Krachten (UDF), een coalitie van Rwandese oppositiepartijen. Ze woonde zestien jaar in Nederland als politiek vluchteling. Om aandacht te vragen voor haar situatie heeft de organisatie een petitie voor de commissie voor Buitenlandse Zaken.
  • Stichting Het Indisch Platform biedt het boek 'Indisch verdriet' van dr. ir. Herman Th. Bussemaker aan. Het boek wordt aangeboden aan de commissie voor Volksgezodnheid, Welzijn en Sport.

13.45 tot 14.00 uur

Petities

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.