Vier petities op dinsdag 18 november

Op dinsdag 18 november krijgt de Tweede Kamer vier petities van verschillende belangenorganisaties. Twee petities gaan over de Ruit rond Eindhoven. De andere petities gaan over de klimaatdoelstellingen van de waterschappen en over groene groei.

Voor en tegen de Ruit om Eindhoven

13.15 - 13.30 uur

De Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) heeft een petitie voor de commissie voor Infrastructuur en Milieu. De BZW vindt De Ruit om Eindhoven onmisbaar voor de werkgelegenheid in de regio Eindhoven en Helmond. De Ruit is een verkeersplan van de provincie, dat bestaat uit een nieuwe vierbaansweg ten noorden van Eindhoven en verbreding van de N279 ten oosten van Helmond. Het college van Eindhoven is echter tegen dit plan.

13.30 - 13.45 uur

Ook de Brabantse Milieufederatie (BMF) heeft een petitie over de ruit om Eindhoven. De Ruit om Eindhoven is geen goed plan, vindt de BMF. De federatie heeft een alternatief dat beter is voor het milieu, doordat er minder asfalt voor nodig is. Toch kan het de groeiende mobiliteit in de regio het hoofd bieden, aldus de BMF. Ook de BMF overhandigt haar petitie aan de commissie voor Infrastructuur en Milieu.

Klimaatdoelstellingen en groene groei

13.30 – 13.45 uur

De Unie van Waterschappen presenteert de Klimaatmonitor 2014 aan de commissie voor Economische Zaken. In de Klimaatmonitor laten de waterschappen in Nederland zien welke acties en afspraken uit het Klimaatakkoord 2010 -2020 zij al uitgevoerd hebben. De afspraken gaan over het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, over hogere energie-efficiency en over de toepassing van duurzame energie.

13.45 – 14.00 uur

De commissie voor Economische Zaken krijgt verder het boek ‘Groene groei, naar de maatschappij van 2040’ aangeboden. De uitgeverij prijst dit boek aan als “een positief boek over de mogelijkheden van Nederland in de nabije toekomst”.

Petities

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.