Tweede Kamer rondt bespreking studievoorschot af

Op woensdag 5 november heeft de Tweede Kamer de bespreking van het voorstel voor een studievoorschot afgerond.

Op dinsdag 4 november was het debat over het leenstelsel begonnen met de eerste termijn van de Tweede Kamer. Dit betekent dat alle woordvoerders hun bijdrage konden leveren en elkaar konden bevragen. Een samenvatting van het debat van dinsdag 4 november is hier te lezen: Studielening vervangt basisbeurs. Van dit debat is ook een woordelijk verslag beschikbaar.

Het antwoord van minister Bussemaker en de afsluitende ronde (tweede termijn) volgden op woensdag 5 november vanaf 16.30 uur. De samenvatting hiervan is: Basisbeurs wordt vanaf 2015 studievoorschot. Ook van dit afrondende debat is een woordelijk verslag beschikbaar.

Studievoorschot

Met het wetsvoorstel studievoorschot hoger onderwijs wil minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap naar een nieuw leenstelsel. De basisbeurs wordt in haar voorstel vervangen door een studievoorschot. Daarmee kunnen studenten een lening afsluiten voor de huidige basisbeurs.

Debat over giftige stoffen Defensie naar volgende week

Het debat over de gang van zaken rond het onderzoek naar giftige stoffen bij Defensie wordt in de vergaderweek van 10 november opnieuw geagendeerd.

Live volgen

Tweede Kamer op Twitter

Het debat over het leenstelsel is live te volgen via deze website: video / audio.

Op twitter kun je meediscussiƫren via #leenstelsel. Volg de Tweede Kamer op Twitter via @2eKamertweets.