Tweede Kamer met herfstreces tot dinsdag 27 oktober

De Tweede Kamer is met herfstreces. Donderdag 15 oktober was de laatste reguliere vergadering voor het reces. Vrijdag 16 oktober was een bijzondere verenigde vergadering, waarin de Tweede Kamer samen met de Eerste Kamer stilstond bij de tweehonderdjarige geschiedenis van het Nederlandse parlement in zijn huidige vorm.

Werkbezoeken

Tijdens het herfstreces gaan verschillende Kamercommissies op werkbezoek (zie het overzicht), om ideeën en ervaringen uit te wisselen op het werkterrein van de commissies.

Wat gebeurt er tijdens het reces?

Tijdens het reces zijn er geen debatten in de Kamer, tenzij de Kamer wordt teruggeroepen. Maar ander Kamerwerk gaat tijdens het reces gewoon door. Kamerleden stellen nog steeds schriftelijke vragen aan de regering. Ook stuurt de regering stukken naar de Kamer. Daarnaast is er voor Kamerleden ruimte om hun dossiers en literatuur bij te lezen. Verder is er tijd om op werkbezoek of stage te gaan, en om ervaring en kennis op te doen op een bepaald terrein. Zo kunnen Kamerleden bijvoorbeeld ervaren hoe het regeringsbeleid in de praktijk uitpakt voor organisaties en burgers. De kennis hieruit gebruiken zij in debatten en om nieuwe ideeën of wetsvoorstellen te ontwikkelen of uit te werken.