Twee petitities: gedichtenbundel en muizenschade

Op dinsdag 3 februari krijgt de Tweede Kamer twee petities. Eén petitie bestaat uit een bundel met gedichten die geschreven zijn door verstandelijk gehandicapten. De andere petitie gaat over de muizenschade in Friesland. Beide petities worden in de Statenpassage aangeboden, om 13.30 uur.

Gedichtenbundel "Dag taart op de tafel"

Stichting Special Arts Nederland heeft een petitie voor de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De stichting biedt een bundel aan met 156 gedichten die door verstandelijk gehandicapte dichters zijn geschreven. De gedichten gaan over het plezier dat je kunt beleven tijdens feesten, tijdens de vakantie, met je familie, met dieren en met muziek. De gedichten zijn een selectie uit inzendingen voor Het Andere Gedicht, de landelijke poëziewedstrijd voor iedereen met een verstandelijke handicap vanaf 12 jaar.

Muizenschade Friesland

Land- en tuinbouworganisatie LTO heeft een petitie voor de commissie voor Economische Zaken. LTO wil hiermee aandacht vragen de schade die Friese boeren ondervinden van de vele muizen op hun akkers. De muizenschade op grasland in met name Zuidwest-Friesland loopt volgens de LTO in de miljoenen euro's. De muizenplaag treft ongeveer honderd melkveehouders.

Petities

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.