Twee petities op dinsdag 5 april

De Tweede Kamer krijgt op dinsdag 5 april twee petities. Die gaan over verbetering van de schuldhulpverlening en over de Nederlandse verantwoordelijkheid voor West-Papoea.

Schuldhulpverlening

13.30-13.45 uur

Het bestaande stelsel van schuldhulpverlening belemmert mensen om uit hun schulden te komen en veroorzaakt soms zelfs nieuwe schulden. Dat stellen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en drie brancheverenigingen die actief zijn in het sociaal domein: Divosa, de MOgroep en de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet (NVVK). In een petitie voor de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid doen zij verbetervoorstellen. Ze vragen de commissie om hun voorstellen te bespreken in het algemeen overleg over armoede en schuldbeleid op donderdag 14 april.

West-Papoea

13.30-13.45 uur

De Free West Papua Campaign Nederland heeft een petitie voor de commissie voor Buitenlandse Zaken. Daarin wijst de organisatie Nederland op zijn morele en politieke verantwoordelijkheid in West-Papoea. De aanleiding voor de petitie is dat het op dinsdag 5 april precies 55 jaar geleden is dat in West-Papoea, toen nog Nederlands Nieuw-Guinea, de Nieuw-Guinea Raad werd geïnstalleerd. Deze Raad moest West-Papoea voorbereiden op zelfbestuur. Toen het gebied in 1963 opging in Indonesië, werd de Nieuw-Guinea Raad opgeheven.

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer vindt u elders op deze website.