Twee petities op dinsdag 12 april

De Tweede Kamer ontvangt op dinsdag 12 april twee petities. Die gaan over de positie van kleine zorgorganisaties en over waterkwaliteit.

Kleine zorgorganisaties

13.30-13.45 uur

De positie van kleine zorgorganisaties moet worden verbeterd, vindt de initiatiefgroep ‘Wie het kleine niet eert’. De groep biedt de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport hierover een petitie aan. Daarin wijzen de initiatiefnemers erop dat de kleinere zorgorganisaties vaak buiten de boot vallen. Dit komt doordat zorgverzekeraars en -kantoren vaak zorg inkopen bij grote zorgorganisaties. De petitie van de initiatiefgroep is ondertekend door ruim zeventig bestuurders van kleine zorgorganisaties.

Waterkwaliteit

13.30-13.45

De stichting Mesdag-Zuivelfonds NLTO (kortweg: Mesdagfonds) heeft een petitie voor de commissie voor Infrastructuur en Milieu. Daarin maakt het Mesdagfonds bezwaar tegen de interpretatie van de Kaderrichtlijn Water, waarin maatregelen staan om de Europese waterkwaliteit te beschermen. Boeren mogen bijvoorbeeld niet te veel dierlijke mest gebruiken, omdat die het grond- en oppervlaktewater kan vervuilen. Het Mesdagfonds baseert zijn petitie op een van de onderzoeken die het heeft uitgevoerd. Dat ging over de relatie tussen waterkwaliteit, mestbeleid en het aantal dieren in Nederland.

Petities voor de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer vindt u elders op deze website.

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer