Rondetafelgesprek beursgang ABN AMRO

Op dinsdag 16 juni 2015 van 19.45 tot 21.45 uur organiseerde de commissie voor Financiën een rondetafelgesprek over de beursgang van ABN AMRO. Ook Gerrit Zalm, voorzitter van de raad van bestuur van ABN AMRO, was bij dit gesprek aanwezig.

In 2008 heeft de overheid ABN AMRO gekocht om de bank te redden. Het kabinet wilde ABN AMRO weer verkopen zodra de bank weer op eigen benen kon staan. In de lente van 2015 wilde minister Dijsselbloem van Financiën de verkoop van ABN AMRO dan ook voorstellen aan het kabinet. Dit ging toen echter niet door, onder andere vanwege de onenigheid tussen het kabinet en de leden van de raad van bestuur van ABN AMRO over een loonsverhoging van de laatsten.

Minister Dijsselbloem vindt dat ABN AMRO nu voldoende actie heeft ondernomen en wil de verkoop van ABN AMRO alsnog doorzetten. Nog voor het zomerreces wil de Tweede Kamer hierover in debat gaan met minister Dijsselbloem. Als voorbereiding op dat debat heeft de commissie voor Financiën op dinsdag 16 juni een rondetafelgesprek gehad met experts.

Rondetafelgesprek

Regelmatig organiseren Kamercommissies een rondetafelgesprek over onderwerpen die op hun terrein liggen. Zo krijgen Kamerleden van verschillende kanten informatie en adviezen over de plannen van het kabinet. Een bijkomend voordeel is dat de deskundigen niet met alle Kamerleden afzonderlijk een gesprek hoeven te voeren.

Vergaderinformatie

Op dinsdag 16 juni van 19.45 tot 21.45 uur organiseert de commissie voor Financiën een rondetafelgesprek over de beursgang van ABN AMRO. Gerrit Zalm, voorzitter van de raad van bestuur ABN AMRO, zal bij dit gesprek aanwezig zijn.

Agenda met sprekers

Blok 1. (19.45 - 20.45 uur)

  • Rients Abma, Eumedion
  • Jaap Koelewijn, Nyenrode Business Universiteit
  • Arie van der Zwan, econoom
  • Joes Leopold, Capitium
  • Alexander Kaarls, Houthoff Buruma



Blok 2. (21.00. - 21.45 uur)

  • Gerrit Zalm, voorzitter raad van bestuur ABN AMRO
  • Margot van Kempen, voorzitter raad van medewerkers ABN AMRO

Agenda

U kunt alle stukken doornemen die bij dit rondetafelgesprek horen. Van dit rondetafelgesprek is geen verslag gemaakt.