Prinsjesdag op school: knutsel een hoedje van papier

Prinsjesdag is hoedjesdag. Op Prinsjesdag, dit jaar op 17 september, dragen veel Kamerleden graag bijzondere kleding. Een mooi hoedje mag daarbij niet ontbreken. Maak dit jaar jouw eigen Prinsjesdaghoedje van papier! De Tweede Kamer stelt een knutselplaat en lesmateriaal over Prinsjesdag beschikbaar.

Om Prinsjesdag extra onder de aandacht te brengen, heeft de Tweede Kamer een knutselplaat ontwikkeld. Doe mee met de hoedjesparade en laat kinderen hun eigen Prinsjesdaghoedje van papier maken. Ze kunnen met hun hoedje meedoen aan een wedstrijd. Ook is er lesmateriaal beschikbaar om Prinsjesdag in de klas te behandelen. 

Aan de slag!

Foto van knutselplaat

Download de knutselplaat met het Prinsjesdaghoedje van papier en druk deze af op A3-formaat (pdf). 

Vel papier met tekst en tekeningetjes in zwart-wit met instructies voor het maken van een hoedje en de route van de Glazen Koets op Prinsjesdag.

Download de instructies met informatie en de route van de Glazen Koets, waar jij op Prinsjesdag je hoedje kan showen (pdf).  

Vel papier met tekst, onderop versierd met een tekening van de Glazen Koets, toeschouwers langs de route en hoedjes die door de lucht vliegen.

Download de lesbrief (pdf).

Tekening van de Glazen Koets, toeschouwers langs de route en hoedjes die door de lucht vliegen. Helemaal rechts zijn Kamerleden getekend in hun bankjes in de plenaire zaal van de Tweede Kamer.

Download het lesmateriaal voor gebruik in de klas (PowerPoint).