Petities over afvalwater en bodemdaling in aanloop naar debat over mijnbouw

Op dinsdag 1 maart 2016 krijgt de Tweede Kamer twee petities. Eén gaat over de gevolgen van het dumpen van afvalwater in lege Twentse gasputten. Een andere gaat over bodemdaling door zout- en gaswinning in Friesland. Beide petities zijn voor de leden van de commissie voor Economische Zaken. Zij debatteren op woensdag 2 maart met minister Henk Kamp (Economische Zaken) onder de debattitel 'mijnbouw' over een reeks onderwerpen die met de bodem te maken hebben, zoals gasboringen, schaliegaswinning en de energiedoelstellingen voor 2020.

Twee petities op dinsdag 1 maart 2016

13.30 tot 13.45 uur

Inwoners van Twente komen naar de Kamer omdat zij bezorgd zijn over het dumpen van afvalwater door de NAM in lege gasputten in Twente. De petitie is gericht aan de leden van de commissie voor Economische Zaken.

13.45 tot 14.00 uur

De leden van de commissie voor Economische Zaken krijgen ook een petitie van inwoners van het Friese Wijnaldum. Zij hebben te maken met bodemdaling door zout- en gaswinning.

Petities in de Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Regelmatig komen burgers en organisatie met een petitie naar de Tweede Kamer, om hun zorgen, protest of idealen onder de aandacht te brengen. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.