Petities op dinsdag 4 november

Op dinsdag 4 november krijgt de Tweede Kamer vier petities aangeboden. Verschillende belangenorganisaties komen naar de Statenpassage van de Tweede Kamer om hun petitie aan te bieden. De petities gaan over een smogalarm, over ergotherapie, over het studievoorschot en over makersonderwijs.

13.15 tot 13.30 uur

Het Longfonds is voorstander van een smogalarm, die afgaat als de smog zo hevig is dat deze de gezondheid van Nederlanders kan aantasten. Met een petitie voor de commissie voor Infrastructuur en Milieu brengt het Longfonds deze problematiek aan de orde.

13.30 tot 13.45 uur

Ergotherapie Nederland, de beroepsvereniging van ergotherapeuten, heeft een petitie voor de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De petitie bestaat uit een rapport waarin de vereniging het maatschappelijke belang beschrijft van ergotherapie bij dementie en bij kinderen met schrijfproblemen.

13.30 tot 13.45 uur

De Landelijke kamer van verenigingen (LKvV) vraagt de aandacht van de leden van de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het overkoepelende orgaan van 48 studentenvereniging heeft bezwaren tegen de kabinetsplannen voor een studievoorschot. Over dit wetsvoorstel debatteert de Tweede Kamer op dinsdag 4 november vanaf 16.20 uur.

13.45 tot 14.00 uur

Waag Society heeft een petitie voor de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Met de petitie wil het 'Institute for art, science and technology' aandacht vragen voor het belang van makersonderwijs in de cultuureducatie. Waag Society heeft voor deze week gekozen omdat de commissie donderdag de begroting van het ministerie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap behandelt.

Petities

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer