Petities op dinsdag 22 september

Op dinsdag 22 september 2015 kreeg de Tweede Kamer zes petities.

13.30 uur downsyndroom

De Stichting Recht Zonder Onderscheid overhandigt de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport een petitie tegen het plan van minister Schippers om zwangere vrouwen de NIPT (Niet Invasieve Pre-natale Test) aan te bieden. Via deze test kan de foetus gescreend worden op onder andere het downsyndroom.

13.30 uur rijgedrag jongeren

Interpolis en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV)  presenteren aan de commissie voor Infrastructuur en Milieu een onderzoeksrapport en een app met betrekking tot het rijgedrag van jongeren. 

13.30 uur Vredesmanifest

De commissie van Buitenlandse Zaken krijgt van Peace SOS het vredesmanifest 'Laat de kinderen spelen: Investeer in vrede'.

13.45 uur Journalisten in Turkije

De commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangt een petitie, waarin de initiatiefnemers hun zorgen uiten over de positie van journalisten in Turkije.

13.45 uur Enkeltje Rusland? no way!

Galerie Mooiman protesteert met de petitie 'Enkeltje Rusland? no way!' tegen de uitzetting van lgbt-asielzoekers naar Rusland. De commissie voor Veiligheid en Justitie neemt de petitie in ontvangst.

13.45 uur Aloysius college 

De commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontvangt een petitie van ouders van hoogbegaafde leerlingen op het Aloysius College in Den Haag. Zij willen dat hun kinderen goed terecht komen na een overplaatsing naar een andere school. Volgens staatssecretaris Dekker moet het Aloysius College zo snel mogelijk gesloten worden na twee kritische rapporten van de Onderwijsinspectie. Op 23 september vergadert de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de situatie rond het Aloysius College.

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.