Petities op dinsdag 17 november

Vier zeer verschillende petities worden dinsdag 17 november onder de aandacht gebracht van Tweede Kamerleden.

13.15 tot 13.30 uur

De situatie van Aramese christenen in Syrië

De Suryoye Aramese Federatie Nederland, de Aramese Beweging voor de Mensenrechten en de World Council of Arameans vragen bij de commissie voor Buitenlandse Zaken om aandacht voor de situatie van (Aramese) christenen in Syrië en voor hen die Syrië ontvlucht zijn en op verschillende plaatsen worden opgevangen. De huidige hulpprogramma's schieten volgens de indieners tekort om deze zeer kwetsbare groep te helpen.

13.30 tot 13.45 uur

Kindermeldcode

De jeugdambassadeurs van kinderrechten.nu willen de KinderMeldcode invoeren in het onderwijs. Ze willen dat alle kinderen in Nederland weten wat ze moeten doen als ze een probleem hebben. De petitie is voor Kamerleden van drie commissies

  • Volksgezondheid, Welzijn en Sport
  • Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Veiligheid en Justitie

Hofstraat Eindhoven

Bewoners van 40 woningen in de Hofstraat in Eindhoven maken zich grote zorgen over de toenemende geluidsoverlast en trillingshinder van de spoorlijn Eindhoven - Venlo, die enkele meters voor hun huis loopt. De bewoners vragen van de commissie voor Infrastructuur en Milieu een compensatiefonds. Daarmee kunnen de woningen worden geïsoleerd.

13.45 tot 14.00 uur

Maatschappelijk Akkoord Onderhuids tegen racisme en raciale discriminatie

Onderhuids is 'een confrontatie met verborgen voorkeuren, racisme en onze ideeën over 'de ander', soms zichtbaar en soms onder de oppervlakte'. De organisatie wil met haar petitie 'geen vinger opheffen, maar roept op tot introspectie, dialoog en verbinding'. Onderhuids brengt de petitie onder de aandacht van de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de commissie voor Binnenlandse Zaken, de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de commissie voor Veiligheid en Justitie en  de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.