Neem deel aan gebruikersonderzoek Debat Direct

Bent u gebruiker van Debat Direct en wilt u helpen de website debatdirect.tweedekamer.nl te verbeteren? Meld u aan voor een gebruikersonderzoek op woensdag 16 oktober. Het onderzoek vindt plaats in het gebouw van de Tweede Kamer.

Screenshot van de homepage van debatdirect.tweedekamer.nl

Tijdens het onderzoek testen deelnemers het nieuwe ontwerp van de homepage van de website. Het doel is om de website overzichtelijker en gebruiksvriendelijker te maken. Ook is er in het nieuwe ontwerp een betere koppeling met de moderne videoplatforms. Deelnemers kunnen in het onderzoek aangeven in hoeverre de nieuwe functies en gemaakte keuzes aansluiten op hun behoeften.  

Gebruikersonderzoek op 16 oktober

Er kunnen vijf deelnemers meedoen aan het onderzoek. Het gebruikersonderzoek vindt plaats in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Iedere deelnemer wordt geobserveerd bij het gebruik van de homepage en hierover worden enkele vragen gesteld. Dit neemt per deelnemer ongeveer een uur in beslag. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Videodock. Videodock ontwikkelt Debat Direct in samenwerking met de Tweede Kamer.

Over Debat Direct

In de Tweede Kamer worden onderwerpen besproken en nieuwe wetten gemaakt die ons allemaal aangaan. De debatten zijn openbaar, maar lang niet iedereen is in de gelegenheid om op de tribune plaats te nemen. De vergaderingen in de Tweede Kamer zijn gemakkelijk te volgen met de gratis app Debat Direct en via de website debatdirect.tweedekamer.nl

Aanmelden en meer informatie

  • Meld u aan door een mail te sturen aan support@debat.direct onder vermelding van uw naam en telefoonnummer. De onderzoekers van Videodock nemen vervolgens contact op om een tijdstip af te spreken. De eerste vijf personen worden uitgenodigd voor deelname aan het onderzoek. 
  • Vragen over het onderzoek of Debat Direct? Neem per mail contact op via support@debat.direct.