Kamerleden bezoeken Grüne Woche in Berlijn

Vier Kamerleden van de commissie voor Economische Zaken bezoeken op donderdag 15 en vrijdag 16 januari de internationale Grüne Woche in Berlijn. De Grüne Woche is een van de grootste internationale beurzen van de levensmiddelenindustrie, de landbouw en de tuinbouw.

Nederland is elk jaar met veel producten vertegenwoordigd op de beurs, zoals planten, groente, fruit, vis, vlees en zuivel. De Tweede Kamerleden Dion Graus (PVV, delegatieleider), Helma Lodders (VVD), Gerard Schouw (D66) en Jaco Geurts (CDA) wonen donderdagavond de officiële opening van de beurs bij. Ze zullen op de beurs onder anderen producenten, internationale politici, landbouworganisaties en vertegenwoordigers van overheden ontmoeten.

Op vrijdag maken de  Kamerleden samen met staatssecretaris Dijksma (Economische Zaken) een rondgang over de beurs. Ook staat een bijeenkomst op de Nederlandse ambassade in Berlijn op het programma.

Dit jaar is de tachtigste editie van de Grüne Woche, met 69 deelnemende landen. Naar verwachting komen ruim 400.000 bezoekers op de beurs af.