Kamer staat stil bij het overlijden van twee Nederlandse militairen in Mali

De Tweede Kamer heeft dinsdag 24 maart 2015 tijdens de plenaire vergadering haar medeleven betuigd aan familie en collega's van de twee Nederlanders die dinsdag 17 maart bij een helikopterongeluk in Mali zijn omgekomen.

De 30-jarige kapitein René Zeetsen en de 26-jarige eerste luitenant Ernst Mollinger kwamen op dinsdag 17 maart om tijdens een schietoefening in Mali. Daarbij stortte een Nederlandse Apache-gevechtshelikopter neer. Zij namen voor Nederland deel aan de VN-missie MINUSMA.

"René en Ernst hebben hun leven gegeven voor internationale vrede en veiligheid"

Dinsdag 24 maart heeft de Tweede Kamer om 15.00 uur, direct na het wekelijkse Vragenuur, stilgestaan bij het overlijden van de militairen. Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg sprak een korte toespraak uit. "Het ongeluk doet ons eens te meer beseffen hoe groot onze verantwoordelijkheid is wanneer wij besluiten tot het uitzenden van Nederlandse militairen naar gevaarlijke gebieden overal ter wereld. Wij wensen alle familie, vrienden en collega's veel sterkte en kracht toe in deze moeilijke tijd. Wij hopen dat zij zich gesterkt voelen door de wetenschap dat René en Ernst hun leven hebben gegeven voor internationale vrede en veiligheid, in dit geval voor de bevolking van Mali."

Condoleance

Het ministerie van Defensie heeft op zijn website een condoleanceregister geopend.