Jubileumboek Tweede Kamer 'In dit Huis'

De Tweede Kamer bestaat tweehonderd jaar. In het jubileumboek 'In dit Huis' schetsen zestien gezaghebbende auteurs op toegankelijke wijze de ontwikkeling van deze volksvertegenwoordiging, vanaf de opening in 1815 tot de huidige direct gekozen Kamer. 'In dit Huis' is verkrijgbaar in de boekhandel.

'In dit Huis'

In dit Huis

‘In dit Huis’ is een veelzijdige, rijk geïllustreerde studie over de Tweede Kamer als instituut. De auteurs sluiten aan bij recente trends in het politiekhistorische onderzoek. Ook hebben zij oog voor de vele bijzondere personen en incidenten in de geschiedenis van de Kamer. Ruim aandacht is er voor actuele thema’s als de relatie tot de media, de debatstijl van Kamerleden en de veranderende rol van de volksvertegenwoordiging in het politieke bestel.

Over de auteurs

Remieg Aerts is als hoogleraar Politieke Geschiedenis verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Carla van Baalen werkt aan dezelfde universiteit als hoogleraar Parlementaire Geschiedenis en is tevens directeur van het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis. Henk te Velde is hoogleraar Vaderlandse Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Joris Oddens en Diederik Smit zijn werkzaam als onderzoeker in respectievelijk Nijmegen en Leiden.

Carla van Baalen, Remieg Aerts, Henk te Velde, Joris Oddens, Diederik Smit (redactie), In dit Huis.Twee eeuwen Tweede Kamer, 548 pagina's, gebonden, rijk geïllustreerd, ISBN 9789089531995, € 34,90.