Iraanse minister van Buitenlandse Zaken bezoekt Kamer

Mohammad Javad Zarif, de minister van Buitenlandse Zaken van Iran, heeft donderdag 23 juni de Tweede Kamer bezocht. Na een ontvangst door Voorzitter Khadija Arib heeft Zarif een besloten gesprek gehad met Kamerleden van de commissie voor Buitenlandse Zaken.

commissie ontvangt zarif
De commissie voor Buitenlandse Zaken met de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Mohammed Javad Zarif en zijn gevolg.

De Iraanse buitenlandminister Zarif maakt een rondreis door Europa. Zo is hij deze week ook op bezoek in Frankrijk. Het gesprek op donderdag 23 juni tussen Zarif en de buitenlandwoordvoerders in de Tweede Kamer ging onder meer over de onderlinge betrekkingen tussen Nederland en Iran, de politieke en sociale ontwikkelingen in Iran en de Iraanse opstelling bij conflicten in het Midden-Oosten. In januari 2016 zijn de economische sancties tegen Iran opgeheven, nadat het land met een aantal grote westerse en Aziatische landen een nucleair akkoord bereikte.



Zarif ging op 23 juni ook in gesprek met zijn Nederlandse ambtgenoot, Bert Koenders. Daarnaast gaf hij een lezing bij Instituut Clingendael in Den Haag.