Harm Brouwer nieuw PvdA-Kamerlid

Harm Brouwer is donderdag 5 november 2015 geïnstalleerd als tijdelijk Kamerlid van de PvdA-fractie. Brouwer is afkomstig uit het Drentse Eelderwolde en blijft in de Kamer tot en met 11 januari 2016. Daarna keert Manon Fokke terug van zwangerschapsverlof.

PvdA’er Martijn van Dam heeft de Kamer verlaten en is op dinsdag 3 november beëdigd als staatssecretaris van Economische Zaken. Die positie kwam vrij doordat Sharon Dijksma, na het aftreden van Wilma Mansveld vanwege het Fyra-rapport, aan de slag ging als staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Met het vertrek van Van Dam uit de Kamer is de Zeeuwse Joyce Vermue permanent PvdA-Kamerlid geworden. Zij was vanaf 22 september 2015 tijdelijk Kamerlid.

UPDATE 1 maart 2016

Harm Brouwer is van dinsdag 1 maart tot donderdag 9 juni 2016 opnieuw tijdelijk Kamerlid voor de PvdA. Hij vervangt Lea Bouwmeester, die in die periode met zwangerschapsverlof is.

UPDATE 6 juli 2016

Harm Brouwer wordt Kamerlid in de plaats van Otwin van Dijk, die burgemeester is geworden in de gemeente Oude IJsselstreek.

Harm Brouwer