Film Seablind in de Tweede Kamer

Op donderdag 21 april van 9.30 tot 11.00 uur was de film 'Seablind' van Bernice Notenboom te zien in de Tweede Kamer. Deze film brengt de vervuiling van het zeewater door de scheepvaart in beeld. Geïnteresseerde bezoekers konden bij deze filmvertoning aanwezig zijn.

Debat over scheepvaart

De filmvertoning hing samen met een debat over scheepvaart met minister Schultz van Infrastructuur en Milieu. Dit debat was op donderdag 21 april van 11.00 tot 13.00 uur. U kunt alle stukken doornemen die bij deze vergadering horen. Zodra het woordelijk verslag van de vergadering klaar is, kunt u dit verslag ook via deze link lezen.

Kamerleden onderzoeken milieuvriendelijker scheepvaart

Kamerleden van de commissie voor Infrastructuur en Milieu bezochten woensdag 20 april 2016 de RDM Innovation Dock in Rotterdam. Daar bekeken zij met eigen ogen enkele technologische oplossingen voor de verbetering van de klimaatprestatie van de scheepvaart. Het werkbezoek diende als voorbereiding op het debat over scheepvaart op donderdag 21 april.

Het werkbezoek begon in het RDM Innovation Lab. Daar kregen de Kamerleden een toelichting op diverse ontwikkelingen om (bestaande) schepen schoner en zuiniger te maken. Daarna volgde een rondleiding langs verschillende proefopstellingen en nam de delegatie een kijkje op experimentele schepen.

Delegatie

De volgende Kamerleden van de commissie voor Infrastructuur en Milieu gingen mee met het werkbezoek:

  • Lutz Jacobi (delegatieleider, PvdA)
  • Betty de Boer (VVD)
  • Remco Dijkstra (VVD)
  • Martijn van Helvert (CDA)
  • Salima Belhaj (D66)