Eerste en Tweede Kamer bij herdenking MH17-ramp

Bij de nationale herdenking van de vliegramp met de MH17 waren Eerste en Tweede Kamerleden aanwezig, net als Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg en Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol. De herdenking van de slachtoffers van de vliegramp was maandag 10 november in de RAI in Amsterdam.

Herdenking

Nederlandse vlag hangt halfstok op Kamergbeouw
De Nederlandse vlag op het Tweede Kamergebouw is 10 november halfstok gehesen

Bij de herdenkingsplechtigheid waren 1600 nabestaanden aanwezig. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima toonden hun medeleven. Verder woonden prinses Beatrix, prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven, kabinets- en Kamerleden, oud-minister Frans Timmermans en andere betrokkenen de herdenking bij.

Eindhoven

De Staten-Generaal waren zaterdag 8 november ook vertegenwoordigd op vliegveld Eindhoven, waar opnieuw een vliegtuig met stoffelijke resten en bezittingen van slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 aankwam. Het toestel arriveerde zaterdag rond 15.45 uur op vliegbasis Eindhoven. Daarna volgde een ceremonie en werden de kisten in een rouwstoet vervoerd naar de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum. Forensische experts onderzoeken daar de stoffelijke resten, met het doel om ze te identificeren.