Drie petities op dinsdag 8 november

Op dinsdag 8 november 2016 ontvangt de Tweede Kamer drie petities. Het AVROTROS-programma Opgelicht?! wil dat banken gaan controleren of altijd de juiste naam bij een rekeningnummer wordt ingevuld. Het Diabetes Fonds vraagt aandacht voor onbewuste suikerinname. En de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant pleit voor een wijziging van het Wetboek van Strafrecht om criminalisering van agenten tegen te gaan.

Bankrekening

13.15-13.30 uur

Het programma Opgelicht?! van AVROTROS pleit voor naam- en rekeningnummercontrole door banken. Op dit moment controleren banken niet of altijd de juiste naam bij een rekeningnummer wordt ingevuld. Daardoor kunnen oplichters en andere criminelen gemakkelijk hun slag slaan, vinden de initiatiefnemers van Opgelicht?! Het programma besteedde hier in een uitzending van 20 september 2016 aandacht aan. Presentator Jaap Jongbloed overhandigt een petitie over naam- en rekeningnummercontrole aan de commissie voor Financiën.

Suiker

13.30-13.45 uur

Het Diabetes Fonds start in de week van 7 november 2016 een landelijke campagne om consumenten te wijzen op de risico’s van hun dagelijkse (onbewuste) suikerinname. Ook vraagt de organisatie hiervoor de aandacht van de Tweede Kamer. Daarom biedt het Diabetes Fonds de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport een petitie aan.

Politie

13.30-13.45 uur

Politieagenten die tijdens hun werk geweld moet gebruiken, worden volgens het Wetboek van Strafrecht gelijkgesteld aan criminelen die geweld gebruiken. Dat stellen politieambtenaren van de eenheid Zeeland-West-Brabant. In een petitie voor de commissie voor Veiligheid en Justitie pleiten ze daarom voor een wijziging van het Wetboek van Strafrecht.

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal op dinsdag en vrijwel altijd in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Lees meer over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.