Drie petities op dinsdag 10 maart

De Tweede Kamer krijgt op dinsdag 10 maart 2015 petities over een fabriek van Philips in Emmen, over de beroepservaringperiode voor architecten en over donorregistraties.

13.30 uur: Philips Lighting Emmen

De gemeente Emmen en werknemers van Philips Lighting Emmen hebben een petitie voor de commissie voor Economische Zaken. Zij doen hiermee een oproep om de sluiting van Philips Lighting Emmen tegen te gaan. Later deze dag, tijdens het algemeen overleg bedrijfslevenbeleid staat de sluiting van Philips Lighting Emmen op de agenda.

13.45 uur: Architecten in opleiding

Architecten in opleiding vragen om aandacht voor de hoge kosten en onduidelijkheid rond de tweejarige beroepservaringsperiode, die sinds de nieuwe Wet op de architectentitel verplicht is. Verschillende studieverenigingen en organisaties hebben hun krachten gebundeld en komen met een petitie over dit onderwerp naar de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

13.45 uur: Meer donorregistraties

Door meer donorregistraties kunnen levens gered worden en kan de kwaliteit van levens verbeteren. Een petitie met deze boodschap krijgt de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport van de Nierstichting, mede namens de Nierpatiëntenvereniging Nederland, de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, de Hartstichting, het Longfonds, de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen en de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care.

De commissie vergadert donderdag 12 maart 2015 over orgaandonatie.

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.