Dinsdag 17 maart: petities over racisme, huurverhoging, gevaarlijke stoffen en Slavische talen en culturen

De Tweede Kamer krijgt op dinsdag 17 maart 2015 petities van vier verschillende organisaties.

Agenda

13.15 uur: Internationale dag tegen racisme

Op zaterdag 21 maart 2015 is de internationale dag tegen racisme. Het Comité 21 Maart organiseert daaromheen een landelijke actieweek. Extra aandacht voor dit onderwerp krijgt het comité door een petitie aan te bieden aan de leden van de commissie voor Binnenlandse Zaken.

13.30 uur: Woonbond tegen huurverhoging

De Nederlandse Woonbond komt met een petitie tegen het huurbeleid van het kabinet. Daardoor kunnen de huren vér boven de inflatie stijgen, aldus deze landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden. De petitie is al ruim 20.000 keer ondertekend en wordt aangeboden aan de commissie voor Wonen en Rijksdienst.

13.30 uur: tegen vervoer gevaarlijke stoffen door gemeente Moerdijk

Inwoners van de gemeente Moerwijk hebben een petitie voor de commissie voor Infrastructuur en Milieu. Zij maken zich zorgen over het vervoer van gevaarlijke stoffen door hun woonplaats.

13.45 uur: behoud Slavische Talen & Culturen aan de UvA

Een groep studenten Slavische Talen & Culturen aan de Universiteit van Amsterdam heeft een petitie voor de commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij zijn bezorgd over het verdwijnen van unieke opleidingen in Nederland: Pools, Tsjechisch & Servisch-Kroatisch.

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.