Debat over Voorjaarsnota

De Tweede Kamer debatteert op 4 juni over de Voorjaarsnota. In de Voorjaarsnota informeert de minister van Financiën de Kamer over de stand van zaken van de uitgaven en inkomsten van het Rijk van het lopende jaar. U kunt het debat vanaf 16.30 uur volgen via de livestream en de app Debat Direct.

In een tijdlijn, die als een slinger over de afbeelding loopt, zijn met tekst en beeld de verschillende momenten in de begrotingscyclus in beeld gebracht.
Klik op de afbeelding voor een groter formaat van de infographic.

Meevallers en tegenvallers

De Voorjaarsnota bevat een bijgewerkte versie van de begroting voor 2024. De nota geeft een overzicht van de uitgaven en inkomsten van het Rijk en er staat in of dit in lijn is met wat er in de begroting is afgesproken door de ministeries. Meevallers, tegenvallers en beleidswijzigingen gedurende het begrotingsjaar leiden tot veranderingen in de lopende begroting. Deze worden verwerkt in de zogenoemde suppletoire begrotingswetten.

Bewindspersonen

De demissionaire bewindspersonen van Financiën, minister Steven van Weyenberg en staatssecretaris Marnix van Rij, komen voor het debat naar de Kamer.

Lees meer en volg live

Lees de Voorjaarsnota 2024 en de bijbehorende stukken. Het debat is vanaf 16.30 uur te volgen via de livestream van de Tweede Kamer en de app Debat Direct. Er is live ondertiteling.