Debat over toekomst Tata Steel

De Tweede Kamer debatteert op dinsdag 28 mei plenair over de toekomst van staalproducent Tata Steel. U kunt het debat vanaf 16.15 uur volgen via de livestream en de app Debat Direct.

Schoorstenen en gebouwen vanuit de lucht gefotografeerd.
Luchtfoto van Tata Steel.

Op de agenda staan twee brieven van demissionair minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en een brief van demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat (I en W). 

Maatwerk

Adriaansens schrijft in haar brief van 26 april 2024 over de zogeheten maatwerkaanpak verduurzaming industrie. Daarmee wil het kabinet de grootste industriële uitstoters die ambitieuze plannen hebben op het gebied van extra vermindering van de CO2-uitstoot, ondersteunen om te verduurzamen in Nederland. Tata Steel Nederland is één van die industriële bedrijven.

Bodemherstel

Volgens Heijnen kan Tata Steel Nederland naar alle waarschijnlijkheid verantwoordelijk worden gehouden voor het herstel van de bodem. Maar als het gaat om een gehele of gedeeltelijke sluiting, is er geen garantie dat de kosten daarvan volledig door Tata Steel Nederland zullen worden gedragen.

Volg live en lees meer