Debat over klimaatmaatregelen

De Tweede Kamer debatteert op 20 juni over het aanvullend klimaatpakket. Minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) komt hiervoor naar de Kamer. U kunt het debat vanaf 16.50 uur volgen via de livestream en de app Debat Direct.

Klimaatverandering tegengaan

In de kabinetsaanpak over wijzigingen in het klimaatbeleid geeft minister Jetten aan dat de zeespiegel stijgt en dat klimaatverandering negatieve gevolgen meebrengt voor de gezondheid. Daarnaast schrijft hij dat de verandering van het klimaat tot meer migratie leidt en dat daardoor ook tekorten aan voedsel en water kunnen ontstaan. Het kabinet wil bijdragen aan oplossingen en meer doen om klimaatverandering tegen te gaan.

CO2-uitstoot verminderen

Het kabinet wil de CO2-uitstoot omlaag brengen, onder andere door toe te werken naar een CO2-neutraal elektriciteitssysteem waarin fabrieken inspelen op slimmer gebruik van elektriciteit. Daarnaast wordt er ook meer gevraagd van de industrie op het gebied van vergroening: bedrijven die verduurzamen kunnen volgens de plannen rekenen op ondersteuning van de overheid.

Bestaande bouw verduurzamen

Ook van de burgers verlangt het kabinet hulp ten behoeve van het klimaat. In 2030 moeten ‘miljoenen bestaande woningen en gebouwen’ verduurzaamd zijn. Bestaande bouw met energielabels E, F en G heeft de prioriteit. Mensen die hun huis willen verduurzamen, worden daarbij geholpen.

Lees meer en volg live

Lees de kabinetsaanpak omtrent het klimaatbeleid. Het debat is vanaf 16.50 uur te volgen via de livestream van de Tweede Kamer en Debat Direct.