Debat aanslagen Parijs

De Kamer debatteerde donderdag 19 november over de aanslagen in Parijs. De fractiewoordvoerders willen van premier Rutte, minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) en minister Asscher (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) weten welke betekenis het geweld in de Franse hoofdstad op vrijdag 13 november voor het beleid van de Nederlandse regering heeft.

Meer informatie

Minuut stilte

Herdenking in de Statenpassage
In de Statenpassage van de Tweede Kamer namen honderden mensen deel aan de herdenking. Onder hen waren Kamerleden, staatssecretarissen, medewerkers en bezoekers.

Op maandag 16 november om 12.00 uur heeft de Tweede Kamer een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de aanslagen in Parijs op vrijdag 13 november. Op een van de gevels in de Statenpassage was de Franse vlag geprojecteerd. Daar hielden de deelnemers aan de herdenking een minuut stilte in acht. Twee wetgevingsoverleggen werden ervoor onderbroken. Voorzitter Anouchka van Miltenburg was maandag namens de Tweede Kamer aanwezig bij de ambassade van Frankrijk in Den Haag, net als verschillende leden van het kabinet.

Op dinsdag 17 november stond de Tweede Kamer aan het begin van de plenaire vergadering stil bij de aanslagen in Parijs. Bij de herdenking was ook de Franse ambassadeur aanwezig.