Bill Gates in de Tweede Kamer

Donderdag 13 november was Bill Gates te gast in de Tweede Kamer. Hij sprak met leden van de commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over de toekomst van ontwikkelingssamenwerking.

Bill Gates schudt de hand van Ingrid de Caluwé (VVD).

Het gesprek ging over de toekomst van ontwikkelingshulp en de financiering ervan. Ook spraken Bill Gates en Kamerleden over de millenniumdoelstellingen van de Verenigde Naties, die zijn opgesteld om de wereldwijde armoede uit te bannen.

In 2000 richtten Bill Gates en zijn vrouw de Bill & Melinda Gates Foundation op, om wereldwijd de gezondheidszorg te versterken en armoede uit te bestrijden.

Nederlandse begroting

Ook de Nederlandse begroting voor ontwikkelingssamenwerking en de vier speerpunten van de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking kwamen aan bod. Deze speerpunten zijn veiligheid en rechtsorde, water, voedselzekerheid en seksuele en reproductieve gezondheid en rechten.

College Tour

De oud-topman van Microsoft had donderdag 13 november verder een gesprek met minister-president Rutte en was te gast in het tv-programma College Tour. Deze uitzending is vrijdag 14 november te zien. Het besloten gesprek met Kamerleden was in de historische Regentenkamer, ooit de ministerskamer van het ministerie van Koloniën.