Voorzitters Eerste en Tweede Kamer ontvangen secretaris-generaal van de NAVO

Op donderdag 19 april 2018 ontvangen de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, en de Voorzitter van de Eerste Kamer Ankie Broekers-Knol de secretaris-generaal van de NAVO, de heer Jens Stoltenberg. Aansluitend heeft Stoltenberg een openbaar gesprek met leden van de vaste Commissies voor Buitenlandse Zaken en Defensie van de beide Kamers.



Jens Stoltenberg (1959, Oslo, Noorwegen) is de dertiende secretaris-generaal van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO). De Noorse oud-premier is sinds 1 oktober 2014 NAVO-chef. De hoogste vertegenwoordiger van de NAVO bezoekt met regelmaat NAVO-lidstaten.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Tijdens het ontvangst van Stoltenberg door beide Kamervoorzitters is voorzien in een aantal foto- of filmmomenten:

11:05 uur     Aankomst bij Binnenhof 2

11:07 uur      Fotomomenten in Rooksalon en  Stadhouderskamer Fotografen/cameramensen kunnen via Binnenhof 2 achter de delegatie naar binnen lopen en kunnen opnames maken van de ontvangst in de Rooksalon en ondertekening van het gastenboek in de Stadhouderskamer.

11:30 uur      Openbaar gesprek Thorbeckezaal met Commissieleden Fotografen/cameramensen kunnen hierbij aanwezig zijn.

Aanmelden voor de fotomomenten in de Rooksalon en Stadhouderskamer is noodzakelijk evenals accreditatie. Dit verloopt via de Stafdienst Communicatie: persvoorlichting@tweedekamer.nl of 070- 3183003. Aanwezigheid met audiovisuele apparatuur in de Thorbeckezaal is mogelijk, maar moet ook vooraf gemeld worden. Het gesprek met de Commissieleden wordt ook live uitgezonden via https://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/livedebat/thorbeckezaal.