Staten-Generaal ontvangen Israelische president Shimon Peres

De Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, en de Voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, ontvangen dinsdagmiddag 1 oktober 2013 de president van Israël, Shimon Peres. De ontvangst is onderdeel van een driedaags officieel bezoek van de president aan Nederland.

De ontmoeting vindt plaats in het gebouw van Eerste Kamer. President Peres houdt om 17.00 uur in de plenaire zaal van de Eerste Kamer een toespraak voor leden van de Eerste Kamer en Tweede Kamer. Daarna is er een besloten discussie met de parlementariërs.

 Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

De toespraak van de Israëlische president wordt vanaf 17.00 uur rechtstreeks uitgezonden via de website www.eerstekamer.nl. Het is daarnaast ook  mogelijk voor vertegenwoordigers van de media om de toespraak zelf bij te wonen; de discussie daarna is, zoals gebruikelijk bij ontvangsten van staatshoofden, niet toegankelijk voor media.

Bij aanvang van de ontvangst, om 16.45 uur, is er een fotomoment in de Hall van het Eerste Kamergebouw

Wilt u het fotomoment of de toespraak bijwonen, dan kunt u zich hiervoor uiterlijk maandag 30 september 12.00 uur per mail aanmelden via communicatie@eerstekamer.nl onder vermelding van uw naam, het medium dat u vertegenwoordigt en mail- en telefoonnummer waaronder u bereikbaar bent. In beginsel zullen wij zoveel mogelijk verzoeken honoreren. Uiterlijk maandagmiddag 30 september ontvangt u bericht over uw verzoek en verdere informatie over de gang van zaken rond de toespraak.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

- Eerste Kamer: Gert Riphagen, 06 – 20544625 of gert.riphagen@eerstekamer.nl.

- Tweede Kamer: Samira Kleijn, 070 – 3183003 of persvoorlichting@tweedekamer.nl.



Dit is een gezamenlijk persbericht van de afdeling Communicatie en Protocol van de Eerste Kamer en de Stafdienst Voorlichting van de Tweede Kamer