Pareltje Tweede Kamer open tijdens Dag van de Haagse Geschiedenis

Op zaterdag 14 april 2018 opent de Tweede Kamer de deuren van de Handelingenkamer tijdens de Dag van de Haagse Geschiedenis. Bij uitzondering is de historische Kamerbibliotheek toegankelijk voor publiek. De laatste keer dat dit mogelijk was, was op 9 september 2017 tijdens Open Monumentendag.

Alles wat in de vergadering van de Tweede Kamer ter sprake komt, wordt vastgelegd in de Handelingen. De Handelingen van twee eeuwen Tweede Kamer staan in de historische Kamerbibliotheek: de Handelingenkamer.

De Handelingenkamer is in het Justitiegebouw. Dit gebouw op het Plein is een ontwerp in neo-Hollandse renaissancestijl van rijksbouwmeester Cornelis Hendrik Peters, een leerling van Cuypers. De Handelingenkamer is 9 meter hoog. Er is ruimte voor 30.000 boeken.



Er worden tussen 11:00 uur en 14:30 acht rondleidingen gegeven en krijgen bezoekers de mogelijkheid een uniek kijkje te nemen op deze historische locatie. De gids neemt bezoekers ook mee naar de publieke tribune van de plenaire zaal.

Op 14 april is het Plein in Den Haag het middelpunt van alle activiteiten rondom de Dag van de Haagse Geschiedenis. Op de informatiemarkt op het Plein zijn tickets beschikbaar voor alle activiteiten, ook om de Handelingenkamer te kunnen bezoeken. http://www.dagvandehaagsegeschiedenis.nl/

Houd er rekening mee dat bezoekers door een scanstraat gaan. Daar kan om een legitimatiebewijs worden gevraagd.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Vertegenwoordigers van de media die aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden via persvoorlichting@tweedekamer.nl.

Voor meer en informatie kunt u contact opnemen met Anna Kodde, woordvoerder Tweede Kamer 070 3183162 of via 06 25475819