Commissie SZW houdt rondetafelgesprekken over de Turks-Nederlandse gemeenschap in Nederland

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid houdt op woensdag 5 oktober rondetafelgesprekken met deskundigen over de Turks-Nederlandse gemeenschap in Nederland. De commissie wil met de rondetafelgesprekken meer achtergrondinformatie en kennis opdoen over de Turks-Nederlandse gemeenschap. Deze informatie gebruikt de commissie vervolgens  bij de hoorzittingen met Turks-Nederlandse organisaties die op maandag 10 oktober staan gepland. 

De commissie wil met de rondetafelgesprekken en de hoorzittingen inzicht krijgen in de maatschappelijke gevolgen voor Turks-Nederlandse burgers en organisaties naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Turkije. Daarnaast wil de commissie meer inzicht krijgen in de wijze waarop in Nederland opererende Turks-Nederlandse organisaties aankijken tegen samenleven in Nederland, wat de waarnemingen en in spanningen zijn op dit vlak, alsmede de relatie met het land van herkomst. Deze inzichten geven de commissie een stevige basis voor de komende debatten over dit onderwerp.

De commissie heeft voor de rondetafelgesprekken deskundigen en wetenschappers genodigd. Het programma voor de rondetafelgesprekken ziet er als volgt uit:

Blok 1

16:00 – 17:00 uur

Dhr. Z. Arslan                                   

Dhr. M. Ülger                                   

Dhr. A. Talan 

Blok 2 

17:00 – 18:00 uur

Dhr. E.J. Zürcher                               

Mw. E. Steilberg

Mw. A.F.M. Sprangers                     

Dhr. D. Lesage          

Noot voor de redacties:

De rondetafelgesprekken op 5 oktober van 16.00 tot 18.00 uur in de Thorbeckezaal zijn openbaar en live te volgen via de website www.tweedekamer.nl.

Hoorzittingen op 10 oktober:

Het programma voor de hoorzittingen op 10 oktober is nog niet definitief. Zodra het programma definitief is, wordt het openbaar gemaakt.

Voor meer informatie over het programma kunt u contact opnemen met de stafdienst Communicatie, Hester Oomes,  tel. 070 – 318 2184 of persvoorlichting@tweedekamer.nl

Stafdienst Communicatie | Lange Poten 4 | Postbus 20018 | 2500 EA Den Haag | T 070 31830 03 | E persvoorlichting@tweedekamer.nl | www.tweedekamer.nl |@2eKamerMedia