Vragenuur dinsdag 17 mei

Tijdens het vragenuur van dinsdag 17 mei stellen Kamerleden vragen over geheime afspraken tussen olie- en gasbedrijven en de overheid, over psychiatrische patiënten die preventief worden opgesloten in tbs-klinieken, over kinderen die in armoede opgroeien, over vermiste oorlogsvliegers die mogelijk nog in Nederlandse bodem liggen en over de burgemeester van Weert die een Syrisch gezin hielp onderduiken.

  • Carla Dik-Faber (ChristenUnie) aan de minister van Economische Zaken over geheime afspraken tussen olie- en gasbedrijven en de overheid en de gevolgen voor de veiligheid in Groningen (Rtvnoord.nl, 3 mei 2016)
  • Grace Tanamal (PvdA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over psychiatrische patiënten die preventief worden opgesloten in tbs-klinieken (NRC next,  13 mei 2016)
  • Sadet Karabulut (SP) aan de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het bericht dat 421.000 kinderen in armoede opgroeit (Nos.nl, 9 mei 2016)
  • Michiel van Veen (VVD) aan de minister voor Wonen en Rijksdienst, bij afwezigheid van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, over het bericht ‘1085 vermiste oorlogsvliegers mogelijk nog in Nederlandse bodem’ (Nos.nl, 1 mei 2016)
  • Machiel de Graaf (PVV) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het bericht ‘Burgemeester Weert helpt Syrisch gezin onderduiken’ (Ad.nl, 13 mei 2016)

Live volgen

Het vragenuur is elke dinsdag om 14.00 uur. Het wordt wekelijks live uitgezonden op Nederland 1 en op NPO Politiek. Ook kunt u het vragenuur volgen via deze website. U kunt meekijken of meeluisteren.

Samenvatting

Van elke vraag wordt een samenvatting gemaakt in een kort webverslag. Deze verschijnen kort na het vragenuur.

Verslag

Van het vragenuur wordt een woordelijk verslag gemaakt. Dit staat binnen vier uur na het uitspreken van de vragen op deze website.

Vragenuur

Tijdens het vragenuur komen maximaal zes vragen aan bod. Lees hoe de Voorzitter de selectie van vragen voor het vragenuur bepaalt.