Vier petities op dinsdag 7 februari

De Tweede Kamer ontvangt op dinsdag 7 februari 2017 vier petities. Die gaan over geluidshinder bij Schiphol, over de professionele begeleiding van kinderen in de maatschappelijke opvang, de erkenning van het Bildts als officiële taal en 'kansrijk vmbo'.

Geluidshinder Schiphol

13.30-13.45 uur

Een bewonersdelegatie van de Omgevingsraad Schiphol heeft een petitie voor de commissie voor Infrastructuur en Milieu. Die gaat over geluidshinder bij Schiphol. De luchthaven zit namelijk dicht tegen de capaciteitsgrens van 500.000 vluchten aan die is afgesproken met bewoners, overheden en de luchtvaartsector om tot en met 2020 de geluidshinder te beperken.

Het Vergeten Kind

13.30-13.45 uur

Ieder jaar komen in Nederland ongeveer 3.000 kinderen in de vrouwenopvang en 4.000 kinderen in de maatschappelijke opvang terecht. Volgens de stichting Het Vergeten Kind krijgt slechts een klein deel van hen professionele begeleiding. Daar moet verandering in komen, vindt de stichting. Daarom biedt zij de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport een petitie aan.

Erkenning van het Bildts

13.45 tot 14.00 uur

De Stichting Bildts Aigene vraagt om officiële erkenning van de Biltsche taal. Het Bildts wordt gesproken in het noorden van Friesland, voornamelijk in de huidige gemeente Het Bildt. Deze gemeente gaat naar verwachting in 2018 op in de nieuwe gemeente Waadhoeke. Bij de gemeentelijke herindeling in Friesland gaan per 1 januari 2018 zeven Friese gemeenten op in drie gemeenten. De commissie voor Binnenlandse Zaken debatteert over dit voorstel op woensdag 8 februari, vanaf 10.15 uur in de plenaire zaal.

Kansrijk vmbo

13.45-14.00 uur

De directie van het Tabor College in Hoorn heeft een petitie voor de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarin staan adviezen over het thema 'kansrijk vmbo'. Op 7 december 2016 organiseerde de school een congres over dit thema. De adviezen uit de petitie zijn tijdens dat congres verzameld.

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal op dinsdag en vrijwel altijd in de Statenpassage van de Tweede Kamer. Lees meer over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.