Vervolg rondetafelgesprekken toekomst pensioenstelsel

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid organiseert woensdag 9 december van 10.00 tot 12.00 uur een vervolg op een serie rondetafelgesprekken over de toekomst van het pensioenstelsel. Het eerste deel van deze gesprekken met pensioendeskundigen was op maandag 23 november.

Live volgen

Het vervolg van de rondetafelgesprekken over de toekomst van het pensioenstelsel is van 10.00 tot 12.00 uur in de Thorbeckezaal van de Tweede Kamer. Via deze website kunt u live meekijken of meeluisteren.

Toekomst pensioenstelsel

Staatssecretaris Klijnsma (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft in juli 2015 een hoofdlijnenbrief over de toekomst van het pensioenstelsel naar de Kamer gestuurd. Voor de behandeling hiervan houdt de commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid op woensdag 9 december een tweede ronde van rondetafelgesprekken met pensioendeskundigen. De eerste ronde was op maandag 23 november van 11.00 tot 18.00 uur.

Regelmatig organiseren Kamercommissies een hoorzitting of rondetafelgesprekken over onderwerpen die op hun terrein liggen. Zo krijgen Kamerleden van verschillende kanten informatie en adviezen over de plannen van het kabinet. Een bijkomend voordeel is dat de deskundigen niet met alle Kamerleden afzonderlijk een gesprek hoeven te voeren.

Agenda met sprekers

Blok 5 10.00 - 11.00 uur: Algemene en Europeesrechtelijke aspecten

  • Dhr. H. van Meerten, Universiteit Utrecht
  • Dhr. K. Goudswaard, voorzitter SER-commissie toekomst pensioenen, Universiteit Leiden
  • Dhr. J. van Egmond, PensioenLAB

Blok 6 11.00 - 12.00 uur: Reflectie

  • Dhr. G. van Dijk, FNV
  • Dhr. A. Fraterman, VNO-NCW/MKB-Nederland
  • Dhr. H. Herbert, Verbond van verzekeraars