Twee petities op dinsdag 11 oktober

De Tweede Kamer ontvangt op dinsdag 11 oktober twee petities. Die gaan over de positie van meisjes wereldwijd en over de studiekansen van jongeren met een beperking.

Counting the invisible

13.45-14.00 uur

Op dinsdag 11 oktober is het Wereldmeisjesdag. Plan Nederland vraagt op die dag aandacht voor de positie van meisjes en jonge vrouwen wereldwijd. De ontwikkelingsorganisatie biedt de commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking het rapport Counting the Invisible aan. Daaruit blijkt dat over de positie van meisjes weinig bekend is. Volgens Plan Nederland zijn gegevens daarover essentieel om te zorgen dat er in 2030 geen ongelijkheid meer bestaat tussen jongens en meisjes, een van de global goals van de Verenigde Naties.

Studiekansen voor jongeren met een beperking

13.45-14.00 uur

Studeren is voor jongeren met een lichamelijke of psychische beperking onmogelijk, vinden de stichting Wiel&Deal, de Landelijke Studentenvakbond en andere belangenorganisaties voor mensen met een beperking of chronische ziekte. Dat komt bijvoorbeeld door wijzigingen in de Wajong en studiefinanciering en doordat er weinig aanpassingen mogelijk zijn in toetsing en examinering. De organisaties pleiten in een petitie voor de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap voor toegankelijk onderwijs voor iedereen.

Petities voor de Tweede Kamer

Petities worden meestal aangeboden in de Statenpassage van de Tweede Kamer

Burgers en organisaties kunnen een petitie aanbieden aan de Tweede Kamer. Dat gebeurt meestal in de Statenpassage van de Tweede Kamer.  Lees meer informatie over het aanbieden van petities in de Tweede Kamer.