Twee nieuwe Kamerleden

Op woensdag 7 september 2016 zijn twee nieuwe Kamerleden geïnstalleerd. Voor de VVD kwam Daniël van der Ree in de Kamer, Amma Asante nam plaats op een PvdA-zetel. Ze volgden Anne-Wil Lucas (VVD) en Tanja Jadnanansing (PvdA) op, die dinsdag 6 september afscheid namen van de Tweede Kamer.

Nieuw politiek seizoen

Op dinsdag 6 september vergaderde de Tweede Kamer weer voor het eerst na het zomerreces. Zoals gebruikelijk was er dinsdag het mondelinge vragenuur, waarin Kamerleden naar aanleiding van de actualiteit vragen stellen aan leden van het kabinet. De plenaire vergadering begon dinsdag om 14.00 uur echter met de herdenking van de slachtoffers van de aanslag in Nice. Een man in een vrachtwagen reed op donderdag 14 juli, de nationale feestdag van Frankrijk, in op een mensenmassa in Nice. Hierdoor kwamen meer dan tachtig mensen om het leven. Eerder brachten de Voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer al hun medeleven over aan het Franse parlement en aan de Franse ambassadeur in Nederland.

Debat Direct

Ook in het nieuwe politieke seizoen kun je alle vergaderingen live volgen met de app Debat Direct. Bovendien krijg je te zien welke Kamerleden aan het woord zijn en hoe de stemmingen verlopen. Meer informatie vind je op www.tweedekamer.nl/debat-direct.

Vergaderschema

Bekijk het hele vergaderschema voor de komende week.